wat betekent bkr voor u

Wat betekent BKR registratie voor u?

Wanneer u van plan bent om geld te lenen, komt u tegenwoordig vaak in aanraking met de term ‘BKR registratie’. De BKR registratie wordt bijgehouden door het BKR, Bureau Krediet Registratie in Tiel. Het BKR houdt van elk persoon in Nederland bij, welke kredieten of leningen hij heeft afgesloten bij de aanbieders die het BKR zijn aangesloten. Maar wat betekent BKR registratie voor u nu eigenlijk precies en wat voor een consequenties heeft een negatieve BKR registratie daadwerkelijk op uw leven?

Wat betekent BKR registratie voor u?

Staat u bij het BKR met een of meerdere coderingen geregistreerd en vraagt u zich af of u in de toekomst nog wel geld kunt lenen, met bijvoorbeeld een speciale BKR hypotheek of een speciale BKR lening? En zo ja, bij wie kunt u een BKR hypotheek of een BKR lening eigenlijk afsluiten, zonder dat u teveel hypotheek rente betaald of met een dure lening zit opgescheept? Zoekt u dan vooral op onze website naar andere artikelen over het BKR.

Op het internet kunt u, als u zoekt, veel informatie vinden op verschillende websites over BKR registratie. Veel websites informeren u echter niet tot in detail, vaak bespreken zij ook niet alle facetten van de BKR registratie en is het tevens vaak verre van begrijpelijk voor u. Op onze website spreken wij klare taal en krijgt u op de vraag ” Wat betekent BKR registratie? ” een pasklaar antwoord.

Waarom een registratie?

Bij het Bureau Krediet Registratie staan meer dan 11 miljoen mensen geregistreerd voor het afsluiten van een krediet. Het bureau werd in 1965 opgericht om zowel de verstrekker als de afnemer van een krediet zo goed mogelijk te beschermen tegen de mogelijke gevaren. Door bij te houden hoeveel iemand leent en of hij/zij achterloopt met de betalingen, is de markt doorzichtiger. Daardoor is het eenvoudiger om leningen te verstrekken tegen passende voorwaarden en een bijpassend tarief. Deze factoren worden immers voor een groot deel bepaald door het risico dat de geldverstrekker loopt.

Welk voordeel biedt het Bureau Krediet Registratie u?

Het BKR is een particuliere onderneming en kent dus geen verdere inbreng van de Nederlandse overheid. Het is dan ook niet verplicht om als kredietverstrekker of leningaanbieder de klanten op te geven bij het Bureau Krediet Registratie. Toch besluiten veel aanbieders van geld leningen of kredieten om dit te doen, aangezien het meer zekerheid brengt waardoor de tarieven in de vorm van rente automatisch verlaagd kunnen worden. Bij het BKR wordt van elk krediet de hoogte, duur en het rentepercentage bijgehouden waardoor het voor de verstrekker van geld mogelijk is om in een oogopslag te kunnen zien of een klant zijn huidige geldschuld kan afbetalen.

BKR maakt lenen indirect goedkoper

We kunnen dus wel concluderen dat het BKR de markt van de financiële producten voor beide partijen een fijnere plek maakt; de consumenten werken zich niet te ver in de schulden en de aanbieders van leningen kunnen de risico’ s van het verlenen van een bepaald krediet of geldlening aan een klant, veel beter inschatten. Verstrekkers van geld aan particulieren en bedrijven lopen hierdoor een veel minder grote kans het geleende geld te verliezen. Zij hoeven dus hierdoor minder verliezen van geld door te berekenen aan de klant.

Veilig lenen

Een groot voordeel voor aanbieders, die geld lenen aan particulieren en geld lenen aan bedrijven, is dat zij zich kunnen aansluiten bij het BKR. Hierdoor lopen ze minder risico veel geld te verliezen. Tegelijk is dit voor de consument die geld wil lenen, een voordeel. Doordat geldverstrekkers en banken die geld uitlenen zich hebben aangesloten bij het BKR, is de kans groter dat deze instellingen financieel gezond zijn. Zij hoeven geen woekerrentes te vragen omdat ze de zaken op orde hebben; ze hebben tenslotte weinig tot geen wanbetalers in hun klantenbestand staan.

Tags:
Previous Post
Besparen op je zorgverzekering
Besparen

Besparen op je zorgverzekering

Next Post
snel geld lenen is niet goedkoop
Lenen

Snel geld lenen is niet goedkoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.