snel geld lenen

Snel geld lenen. Kan dat goedkoop?

Iedereen heeft wel eens behoefte aan een beetje extra geld. En dan wilt u er natuurlijk liefst ook snel over kunnen beschikken. Snel geld lenen wordt u dus steeds gemakkelijker gemaakt.

Vroeger volstond het, wanneer iemand geld leende, dat het geld na enige tijd op de bankrekening van de kredietnemer werd bijgeschreven. Maar tegenwoordig is dat meestal niet meer het geval. Mensen willen steeds sneller de beschikking hebben over hun lening, om bijvoorbeeld aan het einde van de maand de resterende kosten te kunnen betalen, een bepaalde investering te kunnen doen, etc.

De oplossing

Snel geld lenen is een vast onderdeel geworden van de hedendaagse financiële markt. Snel geld lenen wordt mogelijk gemaakt door het bestaan van allerhande nieuwe kredietvormen, uiteraard met de zogenaamde minilening op kop. Deze kleine lening maakt het mogelijk om binnen een periode van slechts 24 uur, geld te ontvangen.

Door middel van de sms variant kan het geld zelfs reeds binnen enkele uren op uw bankrekening staan. Het mag duidelijk zijn, snel geld lenen is tegenwoordig absoluut geen enkel probleem meer.

Snel geld lenen met een minilening

Toch zal een mini lening niet altijd voldoen aan de gestelde verwachtingen. De naam van de kredietvorm zegt het eigenlijk al zelf, een minilening is uitsluitend geschikt voor kleine kredieten tot aan een bepaald bedrag. Een minilening kan daarom dan ook alleen worden afgesloten voor een krediet tot aan een bedrag van 1000 euro.

Iedereen die meer wil lenen, zal dan ook verplicht zijn om een beroep te doen op een andere kredietvorm.

Minilening niet goedkoop

Daarnaast moet er rekening mee gehouden worden dat een minilening ook niet bepaald goedkoop te noemen is. Sterker nog, wanneer we de verhoudingen met andere kredietvormen er op naslaan, stellen we vast dat de minilening absoluut de duurste lening op de markt is.

Doorgaans moeten kredietnemers bij een minilening immers rekenen op een kostprijs van ongeveer 20 procent bovenop het bedrag dat men oorspronkelijk heeft geleend.

Die kostprijs wordt overigens niet in rekening gebracht onder de vorm van een rente, maar wel als opstartkosten / administratiekosten, die u dus in één keer zult moeten betalen.

Snel veel geld lenen

Wanneer u snel behoefte heeft aan een klein bedrag, mag het duidelijk zijn dat u deze eigenlijk vrij eenvoudig kunt aanvragen. Het wordt meteen een veel complexer verhaal zodra we het gaan hebben over een grote som geld.

Wilt u als kredietnemer een bedrag van 1000 euro of meer lenen, dan dient u er rekening mee te houden dat een minilening niet langer tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast duurt het vaak aanzienlijk veel langer voordat een grote lening wordt toegekend, en wordt overgeschreven op de bankrekening van de kredietnemer.

Het hoeft gelukkig echter niet altijd zo te gaan. Ook wanneer u veel geld wilt lenen, is het in bepaalde gevallen namelijk perfect mogelijk om snel geld te ontvangen op uw rekening.

Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de mogelijkheden van de onderhandse lening. Een onderhandse lening is een kredietvorm die wordt afgesloten tussen twee particulieren en waar dus geen financiële instelling bij betrokken is.

Let wel, ook voor een onderhandse lening wordt het altijd aangeraden om een schriftelijke kredietovereenkomst op te maken.

Snel geld lenen, het kan!

Zoals uit dit artikel blijkt is het zonder probleem mogelijk om snel geld te lenen. De vraag die kredietnemers zich echter steeds zouden moeten stellen is of dit ook interessant is. Het antwoord op die vraag is eigenlijk negatief, in het bijzonder omdat de kostprijs van de lening veel te hoog ligt.

Wanneer u de mogelijkheid heeft om een andere lening af te sluiten waarbij het geld niet snel op uw rekening moet staan is dat dan ook bijna altijd interessanter. Heeft u deze mogelijkheid niet, dan kunt u uiteraard niet anders. Maar dan dient u wel rekening te houden met de hoge kostprijs die snel geld lenen met zich meebrengt.

Tags:
Previous Post
rechtsbijstandverzekering vergelijken
Verzekering

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Next Post
brommerverzekering scooterverzekering afsluiten
Verzekering

Brommerverzekering of scooterverzekering afsluiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.