snel geld lenen is niet goedkoop

Snel geld lenen is niet goedkoop

Er wordt niet alleen geld geleend voor de aankoop van een auto of een huis, maar er wordt evengoed een lening afgesloten voor bijvoorbeeld de aankoop van een televisie, een keuken of andere luxe. Het is tegenwoordig mogelijk om voor bijna alles een lening af te sluiten, hoe klein dat bedrag ook mag zijn. Maar wie niet goed oplet, is er al vlot achter: snel geld lenen is niet goedkoop.

Geld lenen is vandaag de dag gelukkig dan ook op heel veel verschillende manieren mogelijk. Was u vroeger nog veelal verplicht om te kiezen voor een gewone lening op afbetaling, dan bestaan er vandaag de dag veel interessante(re) alternatieven. In dit artikel vertellen we u graag op welke manieren u allemaal geld kunt lenen waarbij we uiteraard speciale aandacht besteden aan de kostprijs van de verschillende kredietvormen.

Geld lenen met een persoonlijke lening

De persoonlijke lening is sinds jaar en dag een vaste waarde op de financiële markt en meteen ook de populairste vorm van krediet. Het spreekt dan ook voor zich, dat we dit artikel maar wat graag met deze vorm van geld lenen beginnen. De persoonlijke lening is een uiterst eenvoudige lening die zich vooral kenmerkt door een lage kostprijs. In vergelijking met de andere middelgrote leningen op de markt komt de persoonlijke lening op vlak van kostprijs doorgaans veruit als beste krediet uit de verf.

Daar tegenover staat dat de kredietnemer bij een persoonlijke lening over zeer weinig vrijheid beschikt. Er kan op geen enkele manier van de kredietvoorwaarden worden afgeweken, zonder dat daar een financiële boete tegenover staat. Dat is vervelend, zeker wanneer u een persoonlijke lening voor een lange periode afsluit. Lang niet iedereen kan namelijk nu reeds zeggen hoe zijn of haar financiële situatie er binnen enkele jaren uit zal zien. Geld lenen met een persoonlijke lening mag dan met andere woorden goedkoop zijn, de kredietvorm is niet voor iedereen weggelegd.

Geld lenen met een doorlopend krediet

Wanneer u vreest dat u op een zeker ogenblik behoefte zult hebben aan een beetje extra financiële reserve, doet u er misschien wel goed aan om te kiezen voor het doorlopend krediet. Deze kredietvorm is eigenlijk alles wat de persoonlijke lening niet is. Bij een doorlopend krediet beschikt de kredietnemer bijvoorbeeld over de mogelijkheid om reeds afbetaalde bedragen weer opnieuw op te nemen. Daardoor is het ook probleemloos mogelijk om de einddatum van de lening te verlengen, waardoor u eigenlijk onmogelijk in de problemen kunt komen tijdens de afbetaling van uw doorlopend krediet.

Juist omwille van het feit dat de einddatum eigenlijk steeds kan worden verlengd, wordt het doorlopend krediet ook vaak een doodlopend krediet genoemd. Per definitie kan de lening namelijk eeuwig blijven doorlopen, maar u zult er uiteraard wel steeds kosten op blijven betalen. Tel daarbij op dat u voor het doorlopend krediet sowieso reeds een hogere rente moet betalen, en het mag duidelijk zijn dat geld lenen met een doorlopend krediet de kredietnemer ook altijd behoorlijk wat geld kan kosten.

Toch is deze kredietvorm beslist interessant voor de kredietnemer die in een op termijn onzekere financiële situatie verkeert, en toch genoodzaakt is om geld te lenen.

Geld lenen met een mini lening

Dat een lening tegenwoordig niet noodzakelijk dient te worden afgesloten voor grote bedragen bewijst de zogenaamde mini lening. Deze bescheiden lening maakt het mogelijk om een bedrag te lenen tot maximum duizend euro. Het bedrag wordt veelal nog binnen de vierentwintig uur op uw bankrekening overgemaakt, waardoor dit een zeer interessante kredietvorm is voor mensen die snel een beetje extra geld nodig hebben.

De mini lening staat er echter om bekend een alles behalve goedkope kredietvorm te zijn. Verschillende factoren liggen daarvan aan de basis. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de korte looptijd van amper dertig dagen, maar ook aan het ontbreken van een rentelast en het feit dat er geen financiële controle wordt uitgevoerd. In de meeste gevallen dient de kredietnemer bij een mini lening rekening te houden met om en nabij de twintig procent kosten.

Met andere woorden, leent u honderd euro met een mini lening, dan dient u binnen de termijn van dertig dagen honderdtwintig euro terug te betalen. Denk dan ook steeds goed na vooraleer een mini lening af te sluiten.

Snel geld lenen is niet goedkoop

De drie bekendste en meest gebruikte, hedendaagse leenvormen hebben alledrie hun voor- en nadelen. Wie graag duidelijkheid en een lage rente wil, kiest een persoonlijke lening. Wie behoefte heeft aan meer flexibiliteit en de hogere kosten daarvan wil accepteren, gaat voor een doorlopend krediet. En voor wie snelheid het belangrijkste criterium is, lijkt de dure  flitslening het beste alternatief. Maar hou er rekening mee: snel geld lenen is niet goedkoop!

Tags: , ,
Previous Post
wat betekent bkr voor u
Lenen

Wat betekent BKR registratie voor u?

Next Post
automatisch sparen is gemakkelijk en slim
Sparen

Automatisch sparen is gemakkelijk en slim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.