Rentenieren met een miljoen

Rentenieren met een miljoen euro. Da’s een pak geld waarmee je direct kunt stoppen met werken, en van de rente leven.

Kijk je er echter niet blind op: vaak denken mensen dat ze zich nu als een koning kunnen gedragen, en kopen direct een huis om u tegen te zeggen en een auto waar een normale man nog niet van kan dromen. Het is nog altijd belangrijk om rekening te houden met het feit dat je een bepaald bedrag moet overhouden waarop je rente moet krijgen.

Allereerst zal vaak de keuze worden gemaakt om naar het buitenland gaan. Met één miljoen euro zijn de warme oorden zeer aantrekkelijk en is een nieuwe woning kopen vaak het eerste wat gedaan wordt. Hiervoor kan je best met een prijs rekenen van tussen de 200.000 en 300.000 euro. Er blijft dus nog ongeveer 750.000 euro over, wat ruim voldoende is om later van te leven. Dit bedrag kan je dan best beleggen in aandelen, in staatsleningen (dit is over het algemeen zeer veilig), of in goud. Deze markten zouden geen problemen mogen opleveren als je het een beetje goed aanpakt en opvolgt.

De vrijheid die ontstaat met zo’n groot bedrag is onvoorstelbaar. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over je toekomst ,want qua financiële middelen zit je op elk mogelijk moment wel goed. Op een bedrag van 750.000 euro krijg je per jaar ongeveer 35.000 euro rente. Dat betekent dat je ongeveer 3.000 euro per maand mag uitgeven. Met zo’n bedrag kan je dus een prima leven leiden, zonder enige vorm van zorgen.

Als jij dus het geluk hebt dat je één miljoen euro of meer op je bankrekening hebt staan, dan zit je voor de rest van je leven wel goed. Het zal een hele opgave worden om dit bedrag op te maken, aangezien je jaarlijks een zo grote rente ontvangt dat het quasi onmogelijk is om alles kwijt te raken.Behalve als je gek gaat doen natuurlijk, maar een doorsnee persoon die slechts wil gaan rentenieren met dit bedrag, zal niet in financiële problemen raken.

De sleutel tot dit succes zit in het verzamelen van genoeg geld tijdens je loopbaan. Als je een extreem goedbetaalde baan hebt (denk aan vele duizenden euro’s per maand) en je kan zo’n 2.000 euro per maand sparen, dan zal je na een dertigtal jaar een miljoen euro bezitten. Dit is echter zeer uitzonderlijk voor de meesten, waardoor het geluk (erfenissen of het winnen van de lotto) een realistischer optie is om dit luxeleven te kunnen gaan leiden en te rentenieren met een miljoen.