Rentenieren in Spanje

Veel mensen willen gaan rentenieren in Spanje wegens de warme temperaturen.

Spanje is al langer dan vandaag een toeristische trekpleister en de reden daarvoor is alom bekend. Vaak wordt dan ook geopteerd om naar dit land te verhuizen om er de luierjaren door te brengen. Het is fantastisch om er te leven en te genieten van de zon en de omgeving als het volledig mogelijk is om van de rente die je jaarlijks ontvangt te leven.

Voor velen onder ons ziet Spanje eruit als het paradijs. De keuze om naar Spanje te reizen is voor een groot deel van onze bevolking dan ook jaarlijks snel gemaakt. Mede door de goede ervaringen die er worden opgedaan wordt dan ook vaak gekozen om later, tijdens het pensioen, naar Spanje te verhuizen en er een woning te huren of kopen.

Het is een droom van velen om zorgeloos te leven aan de warme zee van de Costa del Sol of de Costa Brava. Wederom geldt hier natuurlijk dat er eerst voldoende budget aanwezig moet zijn wil je dit mogelijk maken. Een huis in Spanje is net als bij ons niet goedkoop en zal een serieuze investering zijn als dit aangekocht wordt.

Wanneer het huis wordt gehuurd moet dit worden ingerekend in de maandelijkse uitgaven en zal je dus een hogere rente nodig hebben wil je nog steeds hetzelfde levenspatroon aanhouden. Denk hieraan als je nu al droomt van de zon, de zee en het strand. Begin tijdig met sparen en hou rekening met alle mogelijke kosten die je pad kunnen kruisen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en zal je dus geen spijt hebben van je beslissing!

Het is dus van uiterst belang om eerst na te gaan denken over je toekomst in Spanje. Er zijn oneindig veel voordelen, maar hou er ook rekening mee dat er nadelen kunnen optreden bij de overgang naar dit prachtige land. Je moet in orde zijn met een aantal papieren (een verblijfsvergunning, een E-121 voor inschrijving bij het Spaanse ziekenfonds en een bewijs van het huwelijk indien dit van toepassing is).

Naast dat alles kan je, indien het budget je dit toelaat, zonder zorgen gaan genieten van het Spaanse land. Begin vandaag nog met sparen en droom alvast lekker weg bij de gedachte van de zomerse temperaturen en prachtige stranden! Viva la vida!

 

Previous Post

Rentenieren in Frankrijk

Next Post

Rentenieren in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.