Rentenieren in het buitenland

Renteniers overwegen steeds vaker de mogelijkheid om te gaan rentenieren in het buitenland vanwege klimatologische factoren of de voordelen van een bepaald land.

Zonnige gebieden zijn zeer populair vanwege het feit dat we in onze contreien niet altijd zulkw warme temperaturen krijgen. Later probeert men in een zonnig land alsnog te genieten van deze warmte. Vaak wordt gekozen voor landen als Spanje, Frankrijk, Italië of Turkije. Deze zijn stuk voor stuk zeer aantrekkelijk wegens het goede weer dat er heerst.

In Spanje heerst over het algemeen een aangenaam klimaat waardoor er veel warmte en weinig neerslag is. Dat is voor velen een belangrijke reden om daarheen te trekken. Het gebied is ronduit perfect voor iedereen die optimaal wil genieten van het leven en de daarbij horende rust, wanneer het eenmaal tijd is om te rentenieren. De prachtige natuur en de verschillende zeeën, bieden een goed alternatief om de dagen op een prachtige manier door te brengen. Lekker luieren aan het strand is namelijk de droom van vele renteniers!

Ook Frankrijk heeft een aangenaam klimaat waardoor veel renteniers richting dat land trekken. Verder heerst er bijna overal in Frankrijk rust, en de natuur is wonderbaarlijk mooi. Het platteland wordt als zeer aangenaam ervaren en verwelkomt een groot aantal natuurliefhebbers die de lokale fauna en flora maar al te graag opnemen in hun dagelijkse leven. Ook beschikt Frankrijk over enkele prachtige meren en ligt het zowel aan de Atlantische oceaan als de Middellandse Zee waardoor watersportplannen perfect gerealiseerd kunnen worden.

Italië is een prachtig land in Zuid-Europa dat een mediterraan klimaat kent. Dit houdt in dat er warme zomers zijn. De winter verloopt meestal zacht. Dat zijn volgens velen, de ideale omstandigheden en daarom opteren veel renteniers dan ook om daarheen te gaan en er een huisje te huren of kopen. Rome is een zeer bekende stad op toeristisch gebied. Er is heel wat kunst en cultuur aanwezig wegens de bekende rol die Italië speelde tijdens de renaissance.

België wordt vaak gekozen vanwege het afwisselende klimaat. De zomers zijn er vaak lekker warm en de winters vaak wat strenger dan in het diepe zuiden van Europa. Dit zorgt voor een leuke afwisseling die veel renteniers wel prettig vinden en dus is België een perfect land om heen te trekken. De Belgische keuken is beroemd vanwege z’n eenvoudige maar zeer smaakvolle gerechten. Belgen zijn echte levensgenieters, en het sociale leven speelt zich dan ook vaak af in resaurants en “op” café.

Staat u dus op het punt om te gaan rentenieren in het buitenland of wilt u alvast even wegdromen met de toekomst in gedachte, overweeg dan deze landen om te gaan genieten van een prachtig, zorgeloos leven. Vaak zijn die landen gunstiger qua klimaat en meestal bent u er ook goedkoper dan in het thuisland.

Previous Post

Vanaf wanneer rentenieren?

Next Post

Rentenieren in België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *