hoe kan ik 10000 euro sparen

Hoe kan ik 10000 euro sparen?

Iedereen wil  graag een aardig bedrag op zijn spaarrekening. En vaak krijgen we van lezers dus de vraag: Hoe kan ik 10000 euro sparen? In dit artikel bekijken wij hoe u dat bedrag bij elkaar kunt krijgen. Wat is de beste manier om te sparen en hoelang duurt het voordat u die 10000 euro bij elkaar heeft? Op deze vragen zullen wij zo dadelijk verder ingaan. Zo zullen wij aan de hand van een aantal voorbeelden laten zien hoe lang sparen duurt.

Hoe werkt 10000 euro sparen?

Hoe kunt u het beste 10000 sparen? Er zijn eigenlijk twee manieren om geld te sparen. Manier één is thuis in een oude sok (of kluis natuurlijk). Een andere manier is om te sparen op een spaarrekening bij een bank. Bij de tweede optie kunt u dan ook nog eens kiezen of u via een Nederlandse of buitenlandse bank wilt gaan sparen.

Optie één (thuis sparen) raden wij af omdat het grote risico’s met zich meebrengt. Zo kan bij u worden ingebroken en kan het geld gestolen worden. De meeste verzekeringen dekken slechts een klein bedrag aan contant geld en bovendien is het bijzonder moeilijk om aan te tonen dat u het gestolen geld daadwerkelijk in huis had. Een ander nadeel van thuis sparen, is het feit dat er geen rente wordt ontvangen over het gespaarde geld. Dat gebeurt bij een bank wel. En hoewel de rente op dit moment erg laag staat, is het beter dan niets.

Ons advies is daarom om via een spaarrekening bij een bank te sparen. Dan is het natuurlijk nog wel even de vraag of u het beste bij een Nederlandse of buitenlandse bank kunt sparen. Het voordeel van buitenlandse banken is dat ze vaak een hogere rente bieden dan Nederlandse banken. Nadeel is weer dat u geld kunt kwijtraken bij een faillissement van de bank.

Er zijn nogal wat banken omgevallen de laatste jaren, dus het komt regelmatig voor dat een bank failliet gaat. In Nederland is uw spaargeld niet zomaar weg als een bank failliet gaat. Sparen bij een Nederlandse bank is dus een stuk veiliger.

Hoe lang duurt 10000 euro sparen?

Als u op een gegeven moment een goede bank heeft gevonden is het de vraag hoeveel u wilt gaan sparen. Het doel in dit artikel is 10000 euro sparen. Hoeveel kunt u elke maand missen? Is dat 50, 100, 250, 500 of misschien wel 1000 euro? Hoe meer geld u spaart, hoe sneller u de 10000 euro op uw rekening zult hebben. Wij zullen aan de hand van een aantal voorbeelden bekijken hoe lang  10000 euro sparen gaat duren en hoeveel u dan opzij moet zetten.

50 euro per maand sparen

Als u 50 euro per maand spaart, dan heeft u in een jaar (12 maanden) 600 euro bij elkaar. U bent in totaal 200 maanden bezig om 10000 euro bij elkaar te sparen. Dit is dus ruim 16 jaar, een behoorlijke tijd. Omdat u over uw spaargeld rente ontvangt, zal het in totaal 15 jaar duren voordat u uw spaardoel bereikt heeft, uitgaande van een spaarrente van 1,8%.

250 euro per maand sparen

Als u 250 euro per maand naar uw spaarrekening overmaakt, dan is de 10000 euro een stuk sneller bij elkaar gespaard dan met 50 euro per maand. Bij een inleg van 250 euro per maand duurt het, op basis van 1,8% spaarrente, 39 maanden om 10000 euro bij elkaar te sparen. Dit is dus ruim 3 jaar.

1000 euro per maand sparen

Als u 1000 euro kunt missen per maand dan hoeft u slechts 10 maanden te sparen om 10000 euro bij elkaar te hebben. Er zijn echter maar weinig mensen die 1000 euro per maand kunnen sparen.

Mensen zijn tegenwoordig snel geneigd om geld te lenen als ze iets willen kopen waar ze geen geld voor hebben. Maar zoals u ziet, kunt u best gemakkelijk en snel een aardig bedrag op uw spaarrekening hebben staan. Wij hopen u hiermee geholpen te hebben met een antwoord op de vraag “hoe kan ik 10000 euro sparen”.

Tags:
Previous Post
hulp bij oplossen schulden
Schulden

Hulp bij het oplossen van schulden

Next Post
beste en goedkoopste uitvaarverzekering begrafenisverzekering
Verzekering

De beste en goedkoopste uitvaartverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.