beste en goedkoopste uitvaarverzekering begrafenisverzekering

De beste en goedkoopste uitvaartverzekering

In dit artikel zullen we wat uitgebreider kijken naar de kosten die een uitvaart met zich meebrengt, en vervolgens kijken we naar de manier om de beste en goedkoopste uitvaartverzekering te vinden.

Een uitvaartverzekering, ook wel begrafenisverzekering genoemd,  wordt nog steeds door veel mensen als een onnodige kostenpost beschouwd. Maar weet u eigenlijk wel wat een gemiddelde uitvaart kost? Misschien schrikt u als u het bedrag hoort.

Een gemiddelde uitvaart (crematie of begrafenis) kost namelijk zo’n 7.000 euro.  De kosten voor de kist en de grafsteen liggen vaak al behoorlijk hoog. En dan komt de uitvaart zelf er ook nog eens bij. De bezoekers worden voorzien van een kopje koffie en eventueel een broodje.

Dit loopt al snel in de papieren. Al met al is een uitvaart dus een behoorlijk kostbare gelegenheid. Een uitvaartverzekering is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Wat voor kosten kent een uitvaart?

Zoals al eerder gezegd, brengt een uitvaart enorm hoge kosten met zich mee. Een kleine 10.000 euro moet u zeker rekenen voor een gemiddelde uitvaart. Maar waar komen al deze kosten dan vandaan?

De grootste kosten zitten vaak in de grafsteen of het grafmonument. Deze kost al snel rond de 2.500 euro. Naast de grafsteen zijn de basiskosten voor de uitvaart een andere grote kostenpost. Bij basiskosten moet u denken aan de opbaring van de overledene, de verzorging, het overbrengen van het rouwcentrum naar de begraafplaats of het crematorium en de rouwauto. Deze kosten komen op ongeveer 2.200 euro.

Daarna is de begrafenis de volgende kostenpost. Hierbij moet u rekening houden met zo’n 1.250 euro. Kiest u voor een crematie dan liggen de kosten wel een stukje lager. In dat geval bent u zo’n 850 euro kwijt. Een volgende grote kostenpost is de rouwadvertentie. Een regionale advertentie kost al snel zo’n 750 euro. Een landelijke advertentie is nog veel duurder, dan praten we over circa 2.000 euro. Het is natuurlijk maar net wat u daar behoefte aan heeft.

Verdere kosten waar u rekening mee moet houden zijn de kist (500 euro), bloemen (200 euro), volgauto’s (300 euro), dragers van de grafkist (250 euro), rouwkaarten (250 euro), de uitvaartdienst (150 euro) en koffie en thee voor bezoekers (150 euro). Dit zijn de belangrijkste kosten waar u rekening mee moet houden. Al met al bedragen de kosten circa 10.000 euro. Afhankelijk van uw wensen kan het bedrag lager, maar ook stukken hoger uitvallen.

Een uitvaartverzekering is erg belangrijk

U heeft kunnen lezen welke kosten een uitvaart met zich meebrengt. Een uitvaartverzekering is dus echt een must. Voor een relatief klein bedrag bent u verzekerd, en hoeft u de kosten voor de uitvaart niet uit eigen zak te betalen of uw familie met enorme kosten te confronteren in een tijd waarin ze het al moeilijk genoeg hebben. Als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten, raden wij u aan dit niet zomaar bij de eerste de beste aanbieder te doen.

Het is belangrijk om de uitvaartverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Bij de ene aanbieder kan een uitvaartverzekering namelijk een stuk goedkoper zijn dan bij de andere. Gebruik een vergelijkingssite om erachter te komen welke uitvaartverzekering voor u het goedkoopst is. Het voordeel van een vergelijkingssite is de snelheid waarmee u ziet hoe hoog de premie gaat worden. U ziet binnen enkele seconden en een paar muisklikken welke aanbieder de goedkoopste uitvaartverzekering aanbiedt.

U kunt bijvoorbeeld kijken op Independer.nl. Dat is een voorbeeld van een vergelijkingssite. Wij hebben de proef op de som genomen en gekeken naar de hoogte van de premie voor iemand die op dit moment 25 jaar oud is. De premie die dan betaald moet worden bedraagt ongeveer 10 euro per maand. Wij wensen u veel succes bij het vinden van de beste en goedkoopste uitvaartverzekering.

Tags:
Previous Post
hoe kan ik 10000 euro sparen
Sparen

Hoe kan ik 10000 euro sparen?

Next Post
beste en goedkoopste autoverzekering
Verzekering

De beste en goedkoopste autoverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.