brommerverzekering scooterverzekering afsluiten

Brommerverzekering of scooterverzekering afsluiten

Als eigenaar van een scooter, brommer, brom mobiel, snorscooter of snorfiets ben je verplicht het voertuig minimaal te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze brommerverzekering wordt ook wel de WA verzekering genoemd. Zonder een dergelijke verzekering mag het voertuig niet de weg op en doe je dit wel, dan ben je zelfs strafbaar voor de wet.

Brommerverzekering vanaf € 2,=? Klik hier!

Ook wanneer het voertuig voor langere tijd stil staat in een schuur of garage is een WA verzekering verplicht, tenzij het voertuig geschorst wordt bij de Rijks Dienst Wegverkeer ( RDW ). In de regel geldt, dat geschakelde voertuigen duurder in de verzekering zijn dan wanneer het een automatisch voertuig, dus zonder versnellingen, betreft. Voor deze voertuigen bestaan er drie mogelijke vormen van verzekeren namelijk;

  • De WA brommerverzekering
  • De WA plus beperkt casco bromfietsverzekering
  • De WA plus volledig casco brommerverzekering

WA brommerverzekering ( Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering )

De WA brommerverzekering is in Nederland voor elke scooter, brommer, brommobiel, snorscooter of snorfiets verplicht, tenzij het voertuig geschorst is. De WA bromfietsverzekering wordt voornamelijk afgesloten op voertuigen ouder dan 5 jaar. De WA bromfietsverzekering biedt zekerheid voor schade die gemaakt is aan derden, dit kan zijn persoonlijke schade maar ook materiële schade.

WA plus beperkt casco brommerverzekering

Naast de WA bromfietsverzekering kan er ook een uitgebreidere vorm van deze verzekering worden afgesloten. Dan hebben we het over een WA plus beperkt casco bromfietsverzekering. Met deze verzekering wordt de schade gedekt aan derden, maar het eigen voertuig is ook verzekerd voor bijvoorbeeld schade door storm, aanrijding of diefstal. De WA plus beperkt casco wordt over het algemeen aangeraden voor nieuwe voertuigen tot 5 jaar.

WA plus volledig casco bromfietsverzekering

De meest uitgebreide bromfietsverzekering is de WA plus volledig casco. Deze bromfietsverzekering staat bij de meeste mensen ook wel bekend als de all-risk verzekering. Bij een all-risk brommerverzekering is het voertuig naast de wettelijk verplichte WA, ook verzekerd voor schade aan het eigen voertuig. Dit betekent dat schade door eigen toedoen ook vergoed wordt door de verzekeringsmaatschappij. Ook is het voertuig verzekerd bij diefstal en vandalisme. Bij een all-risk bromfietsverzekering geldt meestal een eigen risico. Dit eigen risico is per verzekering verschillend. De all risk bromfietsverzekering wordt aangeraden voor nieuwe voertuigen.

Aanvullende scooterverzekering

Naast de drie genoemde vormen hier boven kan een bromfietsverzekering ook worden aangevuld met andere soorten verzekeringen. Deze verzekeringen worden ook wel de aanvullende bromfietsverzekeringen of scooterverzekeringen genoemd, en zijn een goede aanvulling op één van de bovenstaande verzekeringen.

De twee meest afgesloten aanvullende bromfietsverzekeringen en scooterverzekeringen:

  • Ongevallen opzittende verzekering
  • Rechtsbijstandverzekering

Ongevallen opzittende verzekering

Een goede aanvulling op een brommerverzekering is de ongevallen opzittende verzekering. Met deze aanvullende verzekering zijn de bestuurder en de passagier verzekerd als er blijvende invaliditeit ontstaat of, in een nog erger geval, overlijden. Welke vergoedingen er worden uitgekeerd door de ongevallen opzittende verzekering, varieert per verzekeringsmaatschappij. Lees goed de polisvoorwaarden voor welk bedrag de ongevallen opzittende verzekering dekking biedt.

Rechtsbijstandverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje en hetzelfde geldt voor schade aan voertuigen. Vaak leiden deze gevallen tot juridische geschillen. En om die geschillen goed op te lossen, is het verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten op de brommer of scooter. Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp en deskundig advies bij een geschil.

Brommerverzekering afsluiten

Voor het afsluiten van een brommerverzekering zijn er meerdere mogelijkheden. De meest bekende mogelijkheid is tegenwoordig het online afsluiten van de verzekering. De tweede mogelijkheid is het inschakelen van een assurantie-tussenpersoon. Deze geeft je een helder en onafhankelijk advies, zodat je precies weet welke brommerverzekering voor jou het beste is. Maar welke van deze mogelijkheden je ook gebruikt, zorg er in elk geval voor dat jouw brommer of scooter goed verzekerd is. Dit voorkomt zeer grote financiële problemen in het geval van een ongeluk of schade.

Tags: ,
Previous Post
snel geld lenen
Lenen

Snel geld lenen. Kan dat goedkoop?

Next Post
auto huren met bkr registratie
Huren en Leasen

Auto huren met BKR registratie goed mogelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.