beste en goedkoopste autoverzekering

De beste en goedkoopste autoverzekering

In dit artikel bekijken wij de autoverzekering. Waar heeft u deze verzekering voor nodig en waar moet u op letten als u een autoverzekering gaat afsluiten? Allereerst bekijken wij het nut van een autoverzekering, vervolgens de verschillende soorten autoverzekeringen die er zijn en daarna kunt u lezen hoe u de beste en goedkoopste autoverzekering kunt vinden.

Het nut van een autoverzekering

Een autoverzekering sluit u af voor het geval er schade aan uw auto ontstaat of aan die van een andere weggebruiker, bijvoorbeeld door een ongeval. Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje. In de meeste gevallen zijn bij een ongeval twee partijen betrokken. Namelijk u en een andere partij. Als u de schuldige bent aan het ongeluk, bijvoorbeeld omdat u geen voorrang heeft verleend, dan dient de schade van de andere partij vergoed te worden.

Maar wie gaat die schade betalen? Als u geen autoverzekering heeft, dan zult u hier zelf voor moeten opdraaien. Een klein deukje is natuurlijk geen probleem, want dat kunnen de meeste mensen wel betalen. Maar wat als de tegenpartij ernstig gewond is geraakt en daardoor weken- of maandenlang in het ziekenhuis moet verblijven en diverse operaties moet ondergaan. Dan is de situatie compleet anders.

In dat geval gaat het namelijk om duizenden, tienduizenden of zelfs honderdduizenden euro’s aan (medische) kosten. Dat zijn bedragen die de meeste mensen niet kunnen ophoesten. Precies daarvoor is de autoverzekering in het leven geroepen. De verzekering betaalt de schade uit aan de tegenpartij. Dit betekent natuurlijk niet dat u bijvoorbeeld zomaar een dronken achter het stuur kunt gaan zitten, want dat is strafbaar. Maar een ongeluk kan natuurlijk ook gebeuren als u keurig rijdt en per ongeluk even niet oplet of afgeleid bent.

Daarnaast kan een autoverzekering ook nut hebben in situaties waar geen sprake is van een ongeval.  Denk daarbij bijvoorbeeld aan een felle hagelbui die overtrekt en schade aan uw auto veroorzaakt. Niet alle autoverzekeringen zullen deze schade dekken, maar daar komen wij later nog even op terug.

Verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekering die afgesloten kunnen worden. Iedereen is wettelijk verplicht om minimaal een WA verzekering afgesloten te hebben. Deze dekt de schade die ontstaat bij de tegenpartij. Al uw eigen schade is met een WA verzekering niet gedekt.

De WA+ of Beperkt Casco verzekering is de tweede variant. Hierbij wordt vaak ook ruitschade, diefstal- en stormschade gedekt. Schade die ontstaat uit een ongeval door eigen schuld wordt door deze verzekering niet gedekt, net zoals bij de WA autoverzekering.

De meest dekkende, maar vaak ook duurste verzekering is de All Risk verzekering. Bij deze variant worden bijna alle schades gedekt. Ook als u per ongeluk zelf tegen een boom of paaltje aanrijdt, wordt de schade die hierdoor is ontstaan aan uw voertuig gewoon vergoed.

De maandelijkse premie verschilt enorm tussen de verschillende verzekeringen. Zo kunt u een WA autoverzekering al afsluiten voor een paar tientjes per maand terwijl een All Risk verzekering al snel 100 euro kost. Bedenk daarom goed of een WA voldoende is, of dat u toch liever een All Risk verzekering afsluit.

Hoe vindt u de beste en goedkoopste autoverzekering

Voordat u goed kunt beslissen of u een WA, (Beperkt) Casco of All Risk verzekering gaat afsluiten, is het absoluut noodzakelijk om een idee te krijgen van de bijbehorende kosten. De premie zult u namelijk wel iedere maand moeten betalen. Het is dus raadzaam om op zoek te gaan naar de goedkoopste autoverzekering. Dit kan tegenwoordig heel eenvoudig via de diverse vergelijkingssites die te vinden zijn op het internet.

Hierbij dient u wel enkele persoonlijke gegevens in te vullen. Vaak gaat het hierbij om uw kenteken, het aantal kilometers dat u per jaar denkt te gaan rijden, uw woonadres en uw geboortedatum. Ver volgens gaat het systeem bekijken bij welke autoverzekeraar u het goedkoopst uit bent. Binnen enkele seconden kunt u zien hoeveel de autoverzekering u per maand zal gaan kosten. Ook kunt u aangeven of u een vergelijking wilt maken voor WA verzekeringen, (Beperkt) Casco verzekeringen of All Risk verzekeringen.

Bekijk de kosten goed, en bepaal welke soort verzekering u wilt afsluiten en bij welke partij. Wij wensen u veel succes bij het kiezen van de beste en goedkoopste autoverzekering.

Tags:
Previous Post
beste en goedkoopste uitvaarverzekering begrafenisverzekering
Verzekering

De beste en goedkoopste uitvaartverzekering

Next Post
besparen op verlichting
Besparen

Besparen op verlichting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.