besparen op verlichting

Besparen op verlichting

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat het noodzakelijk is om te besparen op verlichting. Alle gloeilampen gaan er uit. Ze mogen niet meer geproduceerd worden en binnenkort helemaal niet eens meer verkocht. U bent dus verplicht over te gaan op energiezuinige verlichting. Maar hoe bespaart u nu daadwerkelijk geld op uw verlichting? Hieronder een paar tips die beschrijven hoe u eenvoudig en zonder al te hoge kosten, aanzienlijk kunt besparen op verlichting in en om uw huis.

Vervang gloeilampen door LED verlichting

De gloeilamp is tegenwoordig bijna niet meer verkrijgbaar en in de toekomst zal dit al helemaal niet meer mogelijk zijn. De gloeilamp is slecht voor het milieu en daarnaast vreet hij ook nog eens energie. De toekomst zal volledig LED verlichting gaan worden. Waar een gloeilamp gemiddeld 1000 branduren mee gaat, kan LED verlichting met gemak ruim 50.000 uur mee. In de aanschaf is LED wel een stukje duurder dan gloeilampen maar wanneer u de levensduur meetelt, is LED toch vele malen goedkoper!

Doe het licht uit

Dat klinkt heel logisch, maar loop in de avonduren maar eens een rondje door uw buurt en kijk eens in hoeveel woningen om u heen het licht brandt terwijl er in veel kamers niemand aanwezig is. Dit is verschrikkelijk zonde want het maakt een groot deel uit van het totale lichtverbruik in een huishouden. Wen uzelf en de rest van de familie eraan om, zodra men als laatste een ruimte verlaat, het licht uit te doen. In negen van de tien gevallen zit de lichtschakelaar direct naast de deur, dus het is echt een kleine moeite.

Schakelaar op de buitenverlichting

Het staat zo heerlijk gezellig en warm in de wintermaanden, die leuke lampjes in de tuin. Helaas komt het veel te vaak voor dat deze lampjes dag en nacht aanstaan, waardoor het een verschrikkelijke verspilling van energie is. Koop voor een paar euro een tijdschakelaar, en stel deze bijvoorbeeld van 18:00 tot 23:00 in.

De rest van de dag is de verlichting uit en ook wanneer u slaapt verbruikt u op die manier geen energie voor de verlichting in de tuin. Voor de grote buitenlamp is het aan te raden om er een bewegingsmelder op te zetten. Wanneer  iemand binnen het bereik van deze sensor loopt, zal de grote buitenlamp naast bijvoorbeeld de voordeur aan gaan.

Besparen op Verlichting

U ziet dat u dankzij een paar eenvoudige tips al flink kunt besparen op verlichting en de energierekening dankzij bewuster gebruik van het licht in en om uw huis.

En wilt u nog meer korting op uw stroomrekening? Stap dan over van energieleverancier. Dat levert u ieder jaar geld op.

Tags: ,
Previous Post
beste en goedkoopste autoverzekering
Verzekering

De beste en goedkoopste autoverzekering

Next Post
besparen op stookkosten
Besparen

Besparen op stookkosten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.