besparen op stookkosten

Besparen op stookkosten

Vindt u het ook altijd een vervelend moment wanneer u de verwarming tegen de herfst weer hoort aanspringen? Ja en nee is hierop het antwoord. Nee omdat het nog vervelender zou zijn wanneer u geen verwarming zou hebben en u hierdoor altijd in de kou zou moeten zitten. Ja omdat u weet dat de koude periode in het jaar weer gaat aanbreken en u weer flink moet gaan betalen aan het energiebedrijf voor de stookkosten die u maakt. Gelukkig is er een aantal manieren om te besparen op de stookkosten, zonder daar erg veel moeite voor te hoeven doen.

Doe een trui aan: Het klinkt een beetje kinderachtig, maar de meest eenvoudige manier om te besparen op de stookkosten, is de verwarming zo lang mogelijk niet te gebruiken. Doe gewoon een dikke trui aan wanneer u het koud begint te krijgen. Op deze manier kunt u het gebruik van de verwarming nog wat uitstellen en hoeft deze pas aan wanneer het ook te koud begint te worden met uw trui aan.

Doe deuren dicht: Denk er altijd aan dat u de deuren dicht doet in de kamer die u aan het verwarmen bent. Wanneer u in de huiskamer bent is het zonde om de deur naar de hal open te laten staan. Zoals u weet, stijgt warme lucht op. Dus als u de deur naar de hal open laat staan, zal de warmte via het trapgat naar boven verdwijnen. Hierdoor verwarmt u het hoogste punt in huis terwijl u daar zelf helemaal niet bent. Doe lekker de deur dicht en u zult merken dat het een stuk aangenamer blijft in de ruimte waar u bent.

Neem een elektrische thermostaat: Een elektronische (digitale) thermostaat is veel voordeliger in het gebruik dan een ouderwetse analoge thermostaat. Wanneer u een elektronische thermostaat op bijvoorbeeld 20 graden instelt, zal deze stoppen met verwarmen wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. Ouderwetse thermostaten zullen de verwarming blijven aansturen zodat deze de hele tijd warmte aan het verspillen is terwijl dit helemaal niet nodig is. Daarnaast kunt u met een elektronische thermostaat ook nog aangeven dat deze niet hoeft te verwarmen op momenten dat u geen warmte nodig hebt. Denk aan wanneer u slaapt of overdag op uw werk bent.

Zet de thermostaat lager wanneer u weg gaat: Zelfs wanneer u een elektronische thermostaat perfect heeft ingesteld, kunt u nog meer energie besparen door deze lager te zetten wanneer u voor langere tijd weg bent. Als u bijvoorbeeld op wintersportvakantie gaat, hoeft de kamer helemaal geen 20 graden te zijn. Zo kunt u zelfs tijdens de vakantie nog besparen op de stookkosten.

Tags: ,
Previous Post
besparen op verlichting
Besparen

Besparen op verlichting

Next Post
besparen op autokosten
Besparen

Besparen op autokosten – 3 tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.