besparen op de kosten van mobiele telefoon

Besparen op de kosten van je mobiele telefoon

Tegenwoordig heeft zo’n beetje iedereen in Nederland wel een mobiele telefoon. Het hebben van een mobiele telefoon is uiteraard niet meer weg te denken in deze tegenwoordige tijd, maar een telefoon brengt over het algemeen aanzienlijke maandelijkse kosten met zich mee. En natuurlijk wil je weten hoe je kunt besparen op de kosten van je mobiele telefoon.

De kosten van een mobiele telefoon bestaan bij het afsluiten van een abonnement vaak uit twee delen:

1. De aanschaf van de telefoon:

Wanneer je een nieuw abonnement wilt afsluiten sta je voor de keuze welke telefoon je er bij wilt hebben. Het aanbod is tegenwoordig zo enorm groot met mooie smartphones dat je al snel niet meer weet waar je het beste voor kunt kiezen. Het is verstandig om eerst eens op internet te gaan zoeken welke telefoon voor jou het meest geschikt is.

Vervolgens zou je ook eens kunnen kijken of er geen vergelijkbare telefoon is, die een stuk voordeliger is. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe iPhone wilt, is het wellicht verstandiger om te kiezen voor een vergelijkbare telefoon van Samsung. In plaats van 200 Euro bijbetalen voor een nieuwe iPhone, kun je ook een gratis vergelijkbare telefoon krijgen wanneer je een goedkoper merk kiest.

2. Maandelijkse kosten:

De maandelijkse kosten zijn de kosten van het abonnement van je telefoon, die je iedere maand weer voor je kiezen krijgt. Deze kosten zijn vaak afhankelijk van de provider waar je abonnement loopt, en tevens van het type abonnement dat je hebt gekozen. Over het algemeen is KPN bijvoorbeeld een kwalitatief erg goede provider, maar ook een erg dure.

T-Mobile is daarentegen stukken voordeliger. Bedenk voor je een abo afsluit hoeveel je ongeveer denkt te gaan bellen. Heb je genoeg aan 100 minuten per maand of heb je echt die 500 minuten per maand nodig?

Besparen op de kosten van je mobiele telefoon

Bij een aanbieder als Simpel.nl kun je al terecht vanaf € 12,50 per maand voor bellen, sms en internet.

Kijk ook eens naar sim-only:

Er is al een sim-only abonnement van 50 minuten bellen / sms voor € 2 per maand. De werking van sim-only is heel eenvoudig. Je sluit een nieuw abonnement af, krijgt hiervoor een simkaart maar blijft gewoon je eigen vertrouwde (oude) telefoon gebruiken. Op deze manier kan je al snel enkele honderden Euro’s besparen.

Gebruik zo veel mogelijk wifi:

Het gebruik van een gratis wifi verbinding is stukken goedkoper dan internetten of smsen via het 3G netwerk. Whatsapp is een prima (gratis) manier om berichten uit te wisselen zonder dat het geld hoeft te kosten. Smsen is tegenwoordig achterhaald en kost alleen maar geld zonder dat het tegenwoordig nog nodig is.

Je ziet het zelf, voldoende tips om flink te kunnen besparen op de kosten van je mobiele telefoon. Een beetje inlezen en informatie zoeken kan je al snel vele Euro’s besparen.

Tags:
Previous Post
automatisch sparen is gemakkelijk en slim
Sparen

Automatisch sparen is gemakkelijk en slim

Next Post
sparen met een internet spaarrekening
Sparen

Sparen met een internet spaarrekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.