besparen op boodschappen

Besparen op boodschappen

In dure tijden moet iedereen een beetje op de kleintjes letten en de uitgaven onder controle houden. Een zeer eenvoudige manier om dit te doen, is het besparen op de dagelijkse boodschappen. Niemand ontkomt aan boodschappen doen, en de kosten zijn iedere maand toch al snel een paar honderd Euro. Besparen op boodschappen is veel eenvoudiger dan u denkt. Hierbij een paar tips om het makkelijker te maken.

Kies de juiste supermarkt:

Het kiezen van de juiste supermarkt is de makkelijkste manier van allemaal. Koopt u al uw dagelijkse boodschappen bij een bekende landelijke (dure) supermarkt zoals de AH, Plus, C1000, etc…? Neem dan eens een kijkje bij de goedkope supermarkten zoals de Aldi en de Lidl. Ondanks dat deze twee laatste supermarkten niet alle producten kunnen leveren, en ook zeker niet de producten van de bekende A-merken, hebben ze wel zeer goede alternatieven voor vaak slechts de helft van het geld.

Bekijk de aanbiedingen:

Wie krijgt ze niet in de bus? Iedere week vallen talloze foldertjes op de deurmat met daarin de beste aanbiedingen per supermarkt. Nu is het natuurlijk logisch dat u niet alle aanbiedingen afgaat om het goedkoopste product te kopen, maar kies dan wel een uitgebreide supermarkt uit met interessante aanbiedingen en koop deze in wat grotere hoeveelheden dan u normaal doet.

Als het toiletpapier in de aanbieding is, kunt u beter drie pakken dan één pak meenemen. Het bederft niet en u kunt hierdoor een leuke besparing realiseren. En uiteraard geldt: hoe meer u koopt, hoe meer u bespaart.

Maar een boodschappenlijstje:

Bedenk van te voren wat u de rest van de week wilt eten. Maak hier een lijstje van en schrijf hier tevens de producten op die in de voorraadkast moeten worden aangevuld. Wanneer u met lijstjes werkt, bent u minder snel in de verleiding om producten te kopen die u eigenlijk helemaal (nog) niet nodig heeft. Als u eenmaal een lijstje hebt gemaakt  hou u hier dan wel streng aan, want anders heeft het nog geen enkele zin!

Kijk eens onderin het schap:

Wist u dat supermarkten hun dure producten op ooghoogte zetten. U bent op deze manier sneller in de verleiding om duurdere producten te pakken. Kijk ook eens onderin de schappen. Hier liggen vaak dezelfde producten van huismerken. Zelfde kwaliteit maar een stuk goedkoper. Dit scheelt echt een hoop geld.

Zo ziet u maar dat er diverse manieren zijn om behoorlijk op de dagelijkse boodschappen te kunnen besparen. In het begin zal het even wennen zijn, maar het moet een gewoonte worden. Door deze gewoonte zult u zien dat besparen op boodschappen helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Tags:
Previous Post
besparen op merkkleding
Besparen

Besparen op merkkleding

Next Post
besparen is leuk en makkelijk
Besparen

Besparen is leuk en makkelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.