besparen op autokosten

Besparen op autokosten – 3 tips

Dat het rijden in een auto veel geld kost hoeven we u niet te vertellen. Iedereen klaagt er standaard over dat de benzine te duur is. Maar we vertikken het ook met z’n allen om massaal met het openbaar vervoer te gaan, of de beentjes eens te laten werken en de fiets te pakken. Er zijn meerdere manieren om fors te besparen op autokosten. Hier een aantal simpele bespaartips:

Verbruik minder brandstof

Besparen op autokosten door zuiniger te rijden. Klinkt heel eenvoudig, maar hoe doet u dat nu eigenlijk? Zorg er altijd voor dat uw banden stevig opgepompt zijn. Op deze manier verbruikt u minder brandstof en bovendien slijten de banden dan ook minder, en hoeft u ze dus minder vaak te vervangen. Een andere handige tip is om sneller te schakelen. Wanneer de auto in een hogere versnelling zit, rijdt u zuiniger en verbruikt u dus minder brandstof. Bij aanschaf van een nieuwe auto is het tegenwoordig van belang dat u op het energielabel let. Een auto met een energielabel van A of B verbruikt aanzienlijk minder dat een auto met een hoger energielabel. Let op dat alleen energielabels kunt vergelijken van auto’s uit dezelfde klasse.

Goedkope autoverzekering

Wat voor een verzekering heeft u op dit moment? Bij welke verzekeraar bent u aangesloten? Is uw auto het nog wel waard om all-risk verzekerd te zijn? Allemaal zaken die u eens kunt nakijken, en vervolgens vergelijken met andere verzekeringsmaatschappijen. Dagelijks zijn op de televisie diverse reclames van verzekeraars te zien,  en ook op internet zijn er enorm veel te vinden. De maandelijkse premie kan zo maar 10 Euro verschillen. Dat levert op jaarbasis toch al snel een besparing van meer dan 100 Euro op. Ga dus naar autoverzekeringen vergelijken om te zien hoeveel u, met een goedkopere verzekering, kunt besparen op autokosten.

Bij welke garage is uw auto in onderhoud

Veel mensen blijven hangen bij de garage waar ze zijn begonnen. Anderen willen hun auto persé bij een originele merkdealer laten onderhouden omdat ze hier gewoon veel  meer vertrouwen in hebben. Is dit tegenwoordig nog veel terecht? Bij de eigen dealer werken ze uitsluitend met hun eigen “dure” merkonderdelen. Wanneer uw dynamo bijvoorbeeld kapot is, kan er ook een merkloze dynamo in. Dat scheelt soms meer dan 100 euro in vergelijking met  een originele dynamo.

Op deze manier zitten er vele onderdelen in uw auto die door alternatieven vervangen kunnen worden wanneer ze kapot zijn. Goedkoper is het altijd om uw  auto bij een onafhankelijk garagebedrijf te laten repareren. Overigens kunt u kleine dingetjes vaak eenvoudig zelf vervangen. Denk aan ruitensproeier vloeistof, olie, kapotte lampjes etc.

Besparen op autokosten

Met een beetje rondkijken, rustiger rijden en zelf af en toe een kleine reparaties of vervangen van kleine onderdelen, kunt u eenvoudig veel geld besparen op autokosten.

Tags:
Previous Post
besparen op stookkosten
Besparen

Besparen op stookkosten

Next Post
besparen op merkkleding
Besparen

Besparen op merkkleding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.