auto huren met bkr registratie

Auto huren met BKR registratie goed mogelijk

Het BKR houdt van miljoenen Nederlanders bij of ze nog lopende kredieten op hun naam hebben staan. Wanneer u de lasten van uw huidige geldlening of krediet niet kunt betalen, zullen er veel beperkingen worden opgelegd door andere verstrekkers van kredieten die deze BKR registraties in kunnen zien. Dit gebeurt ook als u geen negatieve BKR coderingen hebt staan, maar de geldverstrekker denkt dat u aan uw maximale kredietcapaciteit zit. Maar kunt u dan wel een auto huren met BKR registratie?

Hoe zit de BKR controle bij autoverhuurbedrijven?

Controleren bedrijven die auto’s verhuren ook het bestand van het BKR? En is het dan mogelijk om, ondanks lopende geldleningen, toch wel een auto huren? En kunt u ook een auto huren als u een negatieve BKR codering heeft?

Een auto huren met BKR registratie is geen probleem!

Er zijn in Nederland maar weinig handelaren in auto’s en autoverhuurbedrijven die aan BKR toetsing doen. BKR toetsing is dan ook alleen maar mogelijk wanneer deze bedrijven zelf staan ingeschreven bij het Bureau Krediet Registratie. En vaak zijn ze dat niet. Wanneer u zelf over voldoende geld beschikt om de auto te betalen, is dit dus absoluut geen probleem. Een negatieve BKR registratie maakt het alleen lastiger om financiële producten af te nemen, zoals het verkrijgen van een Creditcard of een lening om een auto te kunnen kopen. Maar een auto huren met BKR codering hoeft geen enkel probleem op te leveren.

Borgsom

In bijna alle gevallen vraagt de autoverhuurder vooraf een borgsom. Hiermee beperkt het bedrijf het risico dat u achteraf de rekening niet betaalt. Autoverhuurbedrijven willen het liefst dat u deze borgsom voldoet met een creditcard. Ook dat geeft ze namelijk weer een stukje extra zekerheid.
Voor mensen met een BKR codering is het echter bijna onmogelijk om een creditcard aan te vragen. Maar ook daar is tegenwoordig een prima oplossing voor.

De Debitcard ofwel Prepaid Creditcard

Deze kaart werkt hetzelfde als een “echte” creditcard maar dan zonder de nadelen. U sluit namelijk geen krediet af en dus wordt ook geen BKR check gedaan. Voor het aanvragen van een Debitcard (ook vaak prepaid creditcard genoemd) is een negatieve BKR codering dan ook geen enkel probleem. Iedere nederlander vanaf 18 jaar kan zo’n kaart aanvragen. Opladen doet u veilig via iDeal of overschrijving en alle autoverhuurders accepteren deze kaart als zijnde een creditcard. Uiteraard dient er wel voldoende saldo op de kaart te staan om de borg te kunnen voldoen.

Een hele goede Prepaid Creditcard / Debitcard is de ViaBuy Card. U vraagt hem binnen een paar minuten aan, zonder moeilijke toestanden.

Conclusie auto huren met BKR codering:

Wanneer u een auto wilt huren terwijl u met een negatieve BKR codering staat geregistreerd bij het BKR, kunt u gewoon de autohuur bij het verhuurbedrijf betalen met uw eigen geld. U sluit immers geen lening af wanneer u een auto wilt huren. Daarom: wanneer u beschikt over eigen geld, kunt u de autoverhuurder gewoon betalen voor de huurauto, en hoeft u zich totaal geen zorgen te maken of een auto huren met BKR wel mogelijk is.

Tags: , ,
Previous Post
brommerverzekering scooterverzekering afsluiten
Verzekering

Brommerverzekering of scooterverzekering afsluiten

Next Post
Besparen op je zorgverzekering
Besparen

Besparen op je zorgverzekering

Comments

  • Bruno
  • 14 juni 2014
  Beantwoorden

  Naar mijn ervaring aanvaardt geen enkel autoverhuurbedrijf de Viabuy prepaid Mastercard!

   • Eric Suiker
   • 16 juni 2014
   Beantwoorden

   Hallo Bruno,

   Kun je me vertellen in welk land je deze problemen hebt? Ik hoor namelijk ook veel positieve berichten.

    • Bruno
    • 16 juni 2014
    Beantwoorden

    Gaat over Spanje. Bijna elke verhuurfirma gemaild, allemaal weigeren ze een prepaid MC voor de borg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.